AGAR-AGAR

Az agar-agar egy tengeri alga alapú, nagyon régi, japán tápanyag, lényegében zselésítő anyag. Néhány éve jelentős irodalma alakult ki ennek a különleges élelmiszernek. Különösen azokban az életmód tanácsokat népszerűsítő munkákban foglalkoznak sokat vele, amelyek az úgynevezett Okinawa-módszert írják le, a közismerten karcsú, elhízástól ritkán szenvedő és a földön legtovább élő japán nők fogyókúrás módszerét. A testsúlycsökkentésnek ez a japán módja az agar-agarnak köszönheti hatásosságát.

Az agar-agart hagyományosan szószok, levesek, pudingok, krémek sűrítésére, zselésítésére használják. Vízfelvevő képessége ugyanolyan jó, mint a zabkorpáé , tapadó képessége viszont jóval szerényebb. Sajátosságát az adja, hogy bármely folyadékkal érintkezve azonnal zselét képez, ezért remekül használható például túró- vagy gyümölcstorták készítéséhez.

Zselésítő hatása még a zselatinénál is jobb!

Egy jó nagy pohár vízben (tejben, teában, gyümölcslében) elegendő egy grammnyi mennyiséget feloldani belőle, és a főétkezések előtt 5–10 perccel meginni.

Nagyon jelentősen javítja az alkalmazott súlycsökkentő diéta hatásosságát!

Kapcsolodó cikket találsz itt!

Forrás: Les Nouvelles Esthétiques

Kedvenc képeim
Stresszoldás

Stresszoldás One Brain módszerrel a III. és XVI. kerületben

Balajthy Gréta Tel: 06 309 323 338

A 3in1Concepts által hivatalosan  meghatalmazott,
nemzetközi okleveles Haladó Konzulens, Haladó Instructor ( Oktató)

Okleveleim, tanáraim 2004-2014

Email: mosoly100@mosoly100.hu

www.mosoly100.hu

Stúdió: Budapest, III.ker (1036) és XVI.ker (1164)

 

Belépés